Egy építőipari kivitelezés, legyen szó egy családi ház építéséről, egy felújításról, de akár egy épületbontásról, mindig nagy mérföldkő egy ember, egy család életében, hiszen ilyen beruházásba nem gyakran vág bele egy átlagember élete során. A jelenlegi építőipari környezetben nagy fejtörést okozhat, hogyan válasszuk ki a megfelelő kivitelezőt. Ebben az írásunkban két, talán legfontosabb szempontot világítunk meg, a mi látásmódunk szerint.

1. Az ár

Nem kétséges, mindenki a legjobb ár-érték arányra törekszik. A legjobb minőséget produkáló, legmegbízhatóbb, legszimpatikusabb Kivitelezőt keresi az Építtető, a lehető legjobb áron. Itt az első ellentmondás. Azon cégek, akik megbízhatóan, maximális szakmaisággal, profin dolgoznak, nem tudják a legalacsonyabb árat ígérni, hiszen egy egész csapat (marketinges, műszaki vezető, projekt menedzser, könyvelő, építésvezető, szakmunkások, segédmunkások) dolgoznak azon, hogy az Önnek leginkább tetsző kivitelezést hajtsák végre. Elcsépelt, sablonos tanács ugyan, de az alacsony árú, silány munka gyakran többe kerül a végén, mint egy hozzáértő csapat korrekt ajánlata. Ennek megfelelően nem lesznek szervezési, szakmai, esztétikai problémák, fölösleges idegeskedések, határidő csúszások, ellopott/elcsalt pénzek, és az Építtető/Kivitelező boldogan, elégedetten veheti tulajdonba új házát, megtisztított telkét.

2. A szakmai színvonal

Ne essünk a ló túloldalára sem! Nagyon sokan veszik alapul azt, hogy milyen régóta létezik egy cég. És sajnos sokan bele is esnek abba a hibába, hogy ezért hatalmas felárat fizetnek, a jelenlegi túlkereslet miatt egyes, régóta működő, nagy céges múlttal rendelkező vállalkozók hatalmas extra profitot tudnak realizálni egy-egy házépítésen, és gyakran (tisztelet a kivételnek) semmilyen egyéb hozzáadott értékük nincs a céges múlttól eltekintve.

A LUKÁCS-General Kft. az ideális középút az Építtetők számára. Nincs sokévnyi céges múltunk, de szakembereink mögött hosszú évek szakmai tapasztalata áll. Az építéseinkért felelős műszaki vezető kollegánk 40 év építőiparban eltöltött tapasztalata önmagáért beszél. 250-300 ezer forint közötti négyzetméterárunk pedig ideális középérték a jelenlegi piaci árak, építőanyag és munkadíjak szempontjából egyaránt.